Ψυχοκόρες: Η Φρόσω αλλάζει τελείως τη στάση της απέναντι στον Νάτση

Η Βασιλική στην σειρά «Ψυχοκόρες» δίνει εξετάσεις για το κολέγιο μετά από πολλές ώρες μελέτης και προετοιμασίας. Παρά την αβεβαιότητά της, αντιμετωπίζει το άγχος με σύνεση, ενώ η Μάγια αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα με τον Τύπο και τον πατέρα της. Η συμβουλή του πατέρα της να πάει στις Σπέτσες για ξεκούραση είναι λογική, προσφέροντας ένα διάλειμμα από τις δυσκολίες.

«Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, κορίτσι μου, είναι να φύγεις για ένα διάστημα. Γιατί δεν πας με τη Βασιλική και τον Ερμή στις Σπέτσες να ξεκουραστείς; Σίγουρα όταν θα επιστρέψεις το θέμα θα έχει ξεχαστεί κι εσύ θα κάνεις μια νέα αρχή», θα τη συμβουλέψει ο πατέρας της και εκείνη θα ακολουθήσει τη συμβουλή του. Όταν ο Παύλος της πει ότι θέλει να τους ακολουθήσει, θα αντιμετωπίσει το σκληρό βλέμμα του Αρδίτη που καταλαβαίνει πως ακολουθεί την κόρη του μόνο και μόνο για να είναι κοντά στην ψυχοκόρη τους που έχει ερωτευτεί σφόδρα.

Ψυχοκόρες: Η Φρόσω φαίνεται να βρίσκεται σε μια νέα φάση της ζωής της

Η αλλαγή στη στάση της απέναντι στον Νάτση μπορεί να αποδειχθεί σημαντική για τη σχέση τους, καθώς προσπαθεί να τον εντάξει περισσότερο στην καθημερινότητά της και να τον κάνει να νιώσει πιο σημαντικό μέρος της ζωής της και της οικογένειάς τους. Ταυτόχρονα, ο Νάτσης φαίνεται να ενισχύει την εξουσία και τον έλεγχό του στα κτήματά του, διατηρώντας τον έλεγχο και την αυτονομία του. Η δυναμική αυτή μπορεί να δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και να έχει επιπτώσεις στις σχέσεις τους στο μέλλον.

Η Αρχοντούλα φαίνεται να βρίσκεται σε μια δυσάρεστη θέση, υποχρεούμενη να υπακούσει στις εντολές του αφεντικού της, παρά τις ηθικές αναστολές της. Η εντολή να προσθέτει φάρμακα στο τσάι της γυναίκας του Κοσμά μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία της γυναίκας αλλά και στην ίδια την Αρχοντούλα, η οποία μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στο ηθικό δίλημμα της υπακοής στις εντολές του εργοδότη της και της διατήρησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς της.

«Θέλω κάθε μέρα να βάζεις ένα τέτοιο φάρμακο στο τσάι της γυναίκας μου. Δεν θέλω να το ξεχνάς. Είναι για το καλό της. Όταν δεις ότι τελειώνουν, θέλω να έρθεις και να μου το πεις», θα τονίσει ο Κοσμάς και η γυναίκα απέναντί του θα κάνει αυτό που θα της πει.

Αυτή η κατάσταση φαίνεται να είναι ένα παράδειγμα της εξουσίας και του ελέγχου που ασκεί ο Κοσμάς στο σπίτι του.

Στο επεισόδιο της Τετάρτης 8/5: Η Μαρίκα εκπλήσσεται από την αιφνίδια αλλαγή συμπεριφοράς της Νέλλας, η οποία φαίνεται να προτιμά τη Νέλλα αντί της Αρχοντούλας. Η ανακοίνωση του Παύλου ότι θα συνοδεύσει το ταξίδι στις Σπέτσες έρχεται σαν έκπληξη για όλους, ενώ κατά την άφιξή τους στο νησί, παρατηρείται έντονη αντιπαράθεση ανάμεσά του και στον Ερμή, όταν τον συλλαμβάνει να εκδηλώνει ερωτικό ενδιαφέρον για τη Βασιλική.

Ο Στράτος και ο Οδυσσέας ωθούν τις συντρόφισσές τους να επηρεάσουν την Ευανθία σχετικά με τα κτήματά τους. Η Ευανθία προσπαθεί να απομακρύνει τη Φρόσω από τον περίγυρό της χρησιμοποιώντας μια παραμάνα για το μωρό, ωστόσο η Φρόσω την αντιμετωπίζει με εκδίκηση. Ο Σώτος επιστρέφει από το Μόναχο και ενημερώνεται από τον Κοσμά ότι θα αναλάβει το ιατρείο του στο εργοστάσιο.

Η Νέλλα συνεχίζει τις προσπάθειές της να εντοπίσει τον Τάσο, ο οποίος συναντά τη Βικτωρία και συνεννοούνται για το επόμενο βήμα τους…

Στο επεισόδιο της Πέμπτης 9/5: Ο Παύλος επιστρέφει απρόσμενα στην Αθήνα με τον Ερμή μετά την είδηση του θανάτου του πατέρα του, ενώ η Μάγια και η Βασιλική παραμένουν στο νησί. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του, ο Παύλος συγκρούεται με τον Αρδίτη και ο Ερμής αρχίζει να συχνάζει σε ένα υπόγειο καζίνο υπό την επίβλεψη του συνεργάτη του Τάσου.

Ο Τάσος επισκέπτεται το σπίτι του Κοτρώτση και συναντά τη Νέλλα. Η Μαρίκα συζητά με την Αρχοντούλα σχετικά με την παράξενη συμπεριφορά της Νέλλας, όμως η Αρχοντούλα επιμένει να απομακρύνει τη Μαρίκα από τον Σώτο. Η Φρόσω συνεχίζει τις προσπάθειές της να υπονομεύσει την Ευανθία και να πλησιάσει τον Νάτση. Η Δεσποινιώ ανοίγει την καρδιά της στον Ντίνο, τον συνάδελφό της στο θέατρο.