Famagusta: «Πενήντα χρόνια συρματόπλεγμα»: Η απάντηση του Κούλλη Νικολάου στους Τούρκους

Ο ηθοποιός και παραγωγός Κούλλης Νικολάου τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με τις τουρκικές αντιδράσεις για τη σειρά «Famagusta» που αναμένεται να προβληθεί στο Netflix. Να υπογραμμισθεί πως η Τουρκία φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την πλατφόρμα, ώστε η σειρά να προβάλλεται μόνο στην Ελλάδα και όχι διεθνώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας, Εμπουμπεκίρ Σαχίν.

Ο Κούλλης Νικολάου πήρε θέση εμφανώς εκνευρισμένος, δημοσιεύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία της σημαίας του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο, συνοδευόμενη από το σχόλιο: «Πενήντα χρόνια συρματόπλεγμα! Αγνοούμενοι, πρόσφυγες, χαμένη πατρίδα!! Αυτή είναι η πραγματικότητα!!». Με αυτή τη δήλωση, εξέφρασε την απογοήτευση και την οργή του για την τουρκική κατοχή μέρους της Κύπρου, τονίζοντας τα ζητήματα των αγνοουμένων, των προσφύγων και της συνεχιζόμενης διαίρεσης της χώρας.

Η τοποθέτηση του Κούλλη Νικολάου αντανακλά την ευρύτερη ανησυχία και τον βαθύ πόνο πολλών Κυπρίων, οι οποίοι ζουν με τις τραγικές συνέπειες της τουρκικής εισβολής του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου. Η σειρά «Famagusta», που φαίνεται να έχει προκαλέσει αυτές τις αντιδράσεις, ενδεχομένως να αναδεικνύει τις τραγικές συνέπειες της τουρκικής εισβολής και την ιστορική μνήμη γύρω από την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Η τουρκική αντίδραση έρχεται σε μία περίοδο όπου οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε ευαίσθητο σημείο, με συνεχιζόμενες εντάσεις σε θέματα που αφορούν την ανατολική Μεσόγειο, τα σύνορα και τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της Τουρκίας να περιορίσει την προβολή της σειράς εκτός Ελλάδας στο Netflix δείχνει το πώς οι πολιτικές διαφορές επηρεάζουν ακόμα και τον τομέα της ψυχαγωγίας και των καλλιτεχνικών εκφράσεων ειδικά σε θέματα τόσο ευαίσθητα όσο το Κυπριακό. Ωστόσο, η άποψη του Κούλλη Νικολάου συνάδει με την δεδομένη επιθυμία πολλών Κυπρίων να διατηρήσουν τη μνήμη της χαμένης πατρίδας ζωντανή.

Exit mobile version