Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια: Η Αρετή εκδικείται με τον χειρότερο τρόπο τον Στάθη

Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια: Άσχημες οι εξελίξεις για τους πρωταγωνιστές της σειράς «Η Γη της Ελιάς» στα νέα επεισόδια από την Κυριακή 11 έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 21:00 στο Mega.

Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις στη «Γη της Ελιάς» λίγο πριν πέσει η αυλαία του δεύτερου κύκλου στο Μεγάλο Κανάλι. Ο Χάρης και η Ρένα έχουν µπει για τα καλά στη ζωή του Μάνου και της Μαρίνας και από τη στιγμή που γνωρίστηκαν στο ιατρείο του γυναικολόγου κανονίζουν και βρίσκονται συχνά. Ωστόσο, ο πρώτος κρύβει ένα μεγάλο μυστικό, που δεν είναι άλλο από την παράνομη σχέση που διατηρεί µε την ξαδέλφη της συζύγου του, τη Στέλλα.

Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια (12/6)

Η Αρετή είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί στον Στάθη και πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα όπου του κάνει μήνυση για εξύβριση, επίθεση και φθορά ξένη περιουσίας. Η Δήμητρα, όμως, τον ειδοποιεί για όσα έγιναν: «Παλικάρι, ήρθε η πρώην γυναίκα σου και σου έκανε μήνυση. Έχει βγει ένταλμα σύλληψης, καλύτερα να κρυφτείς κάπου για να αποφύγεις το αυτόφωρο», τον συμβουλεύει κι έτσι ο Στάθης βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του Λυκούργου.

Την ίδια στιγμή η Ευτυχία παραμιλάει στον ύπνο της και ο Κουράκος αρχίζει να υποψιάζεται ότι του κρύβει κάποια σημαντικά πράγματα. Στο μεταξύ ο Φίλιππος που βρίσκεται στο στρατόπεδο, τηλεφωνεί στη Βασιλική και δεν τη βρίσκει, γεγονός που του προκαλεί ζήλια για το πού βρίσκεται και αν τον έχει ξεχάσει. Παράλληλα, η Αθηνά πηγαίνει ξανά στο Ίδρυμα και αυτή τη φορά η Φιλιώ είναι πιο φιλική μαζί της, γεγονός που της δίνει ελπίδα και χαρά. Από την άλλη, οι ώρες περνάνε και η Αρετή βλέπει πως η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη του Στάθη. Έτσι αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να τον τιμωρήσει η ίδια. Βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί τον Στάθη, δείχνοντάς του ότι δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει με τίποτα.

Τελικά, όπως έρχονται τα πράγματα, ο Κουράκος είναι υποχρεωμένος να συλλάβει τον Στάθη: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Στάθη, πρέπει να μείνεις εδώ όλη την νύχτα στο κρατητήριο, μέχρι να περάσει το αυτόφωρο και να βγεις αύριο», του λέει και ο Στάθης είναι πυρ και μανία. «Η γυναίκα είναι τρελή, δεν τη βλέπεις;», ισχυρίζεται.

Ο Στάθης την επομένη πηγαίνει στο δικαστήριο, όπου του επιδικάζει μια υψηλή χρηματική ποινή, κάτι που δεν μπορεί να χωνέψει ούτε αυτός ούτε και τα παιδιά του. Μάλιστα η Βασιλική και ο Στέφανος εξαγριώνονται με τη μάνα τους: «Δεν ντρέπεσαι; Πας να τον εξοντώσεις;», την επιπλήττουν, αλλά η Αρετή δεν κάνει πίσω: «Καλά του έκανα. Μωρέ, όλα θα του πάρω, μέχρι και το σώβρακο», τους απαντάει. Στο μεταξύ, ο Φίλιππος αποκτά έναν καλό φίλο στον στρατό, αλλά οι συζητήσεις τους τον προβληματίζουν και αρχίζουν να του προξενούν ζήλια για τη Βασιλική.

Ο Λυκούργος παίρνει τη μικρή Φιλιώ από το Ίδρυμα και την πηγαίνει στο σπίτι της Αθηνάς, όπου θα μείνει για ένα βράδυ ώστε να γνωριστούν καλύτερα. Στο μεταξύ η Ιουλία και η Αρετή συναντιούνται τυχαία στον δρόμο και η Αρετή για μια ακόμα φορά της επιτίθεται: «Έχεις μούτρα και κυκλοφορείς, ξόανο;», της λέει μεταξύ άλλων «γαλλικών» και η Ιουλία δεν συγκρατεί τα νεύρα της και τη χαστουκίζει. Η Ασπασία και ο Δημοσθένης καβγαδίζουν με κάθε αφορμή. Η Ασπασία τού μιλάει απότομα, μέχρι που γίνεται η… έκρηξη: «Μέχρι εδώ ήταν. Ανέχτηκα τη συμπεριφορά σου τόσο καιρό. Έκανα υπομονή λόγω του πένθους, αλλά εσύ έχεις ξεφύγει. Δεν σε αναγνωρίζω πια. Τέλος, φεύγω να μη σε βλέπω. Χωρίζουμε, θέλω διαζύγιο», υποστηρίζει και φεύγει από το σπίτι.

Ανδρέας Γεωργίου για Γιώργο Αγγελόπουλο: Με τον Γιώργο είμαστε της ίδιας γενιάς, εκτιμάμε και αγαπάμε ο ένας τον άλλον.

Η σειρά «Η Γη της Ελιάς» πλησιάζει στη λήξη του δεύτερου κύκλου επεισοδίων και ο Ανδρέας Γεωργίου σε απόλυτη συνεργασία με τη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου, έχουν αρχίσει να κάνουν τις εναλλαγές των πρωταγωνιστών.

Όπως είναι γνωστό αρκετοί από τους ηθοποιούς του φετινού κύκλου δεν θα πάρουν μέρος στον τρίτο κύκλο της «Γης της Ελιάς». Έτσι σεναριακά «τελειώνουν» οι ρόλοι τους. Αρχίζουν όμως άλλοι, αφού νέοι χαρακτήρες προστίθενται ταυτόχρονα. Έτσι πριν από λίγο καιρό είδαμε τον Γιώργο Αγγελόπουλο να φτάνει στην Αρεόπολη με τον ρόλο του Ορέστη.

Ο Ανδρέας Γεωργίου μίλησε για τη συνεργασία τους που είναι η δεύτερη μετά από τη σειρά «Τατουάζ», στο Secret και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου: «Οι επαγγελματικές σχέσεις κάνουν κύκλους, κλείνουν, ανοίγουν. Με τον Γιώργο είμαστε της ίδιας γενιάς, εκτιμάμε και αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες. Ήταν το σωστό timing τώρα γιατί υπήρχαν οι συγκυρίες να συνεργαστούμε και πάλι. Ο ρόλος του ταιριάζει, κάτι που θα φανεί και στη συνέχεια, δεν έχει φανεί ακόμα. Ο κόσμος θα καταλάβει.

Είναι ένα παιδί με φοβερό ένστικτο, πολύ φυσικός, εγκλιματίζεται εύκολα σε κάθε συνθήκη και είναι εργαλείο για μένα αυτό, το ότι σε κάθε οδηγία ανταποκρίνεται. Και, κακά τα ψέματα, επειδή μου αρέσει να μιλάω ανοιχτά, ο Γιώργος είναι ένα πρόσωπο το οποίο αγαπά ο κόσμος, θέλουν να τον βλέπουν. Και επιχειρηματικά μιλώντας, το εκμεταλλεύτηκα και λίγο, για να λέμε αλήθειες, οπότε, αν το ένα κουμπώνει με το άλλο, δεν χρειάζομαι και κάτι άλλο», είπε για τη νέα τους συνεργασία.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Γεωργίου αναφέρθηκε σε συνεργασίες που έληξαν και δεν θα δούλευε ξανά με τα ίδια άτομα: «Δεν μετανιώνω για τίποτα, γιατί πάντα μαθαίνουμε από μία κατάσταση. Όμως, ναι έχω πει ότι «δεν θα ξαναδουλέψω με αυτόν γιατί δεν ταιριάζουμε». Υπάρχουν ηθοποιοί με τους οποίους δεν θα επέλεγα να συνεργαστώ ξανά, αλλά είναι κάνα δυο στους 150».

Η Γη της Ελιάς – συντελεστές

Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Αντρέας Γεωργίου και το σενάριο η Βάνα Δημητρίου.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Γαλανός, Αφροδίτη Λιάντου, Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πιλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Εύα η Χρύσα Παπά, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Ήβη Νικολαΐδου, Ραφαήλ Καριωτάκης, Νίκος Μέλλος, Αγγελική Κιντώνη, Μελίνα Κόντη, Ζωή Γεράζη.

Εισαγγελέας, ο Φοίβος Μαρκιανός

Αγγελική, η μικρή Κλειώ

Στον ρόλο του Κίμωνα, ο Βαγγέλης Κακουριώτης

Guest: Θέμης Πάνου, Τόνυ Δημητρίου

Και οι:

Στέλα Φυρογένη

Κούλλης Νικολάου

Βάσια Παναγοπούλου

Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου

Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης

Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου

Guest star, Μάρω Κοντού