Σασμός επόμενα επεισόδια: Ο Λευτέρης προσπαθεί να εκμαιεύσει από τον Μανόλη τα όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του Στεφανή

Σασμός επόμενα επεισόδια:  Για την Παρασκευή 14 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η προβολή του τελευταίου επεισοδίου του «Σασμού» για την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν.

Σασμός επόμενα επεισόδια (13/6): Ο Παύλος εξομολογείται στη Μαρίνα τη διάθεσή του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα

Η Έλενα φτάνει στην Κρήτη και το πρώτο άτομο με το οποίο έρχεται σε επαφή είναι ο Λευτέρης. Συγκεκριμένα, του στέλνει μήνυμα και τον ρωτά με ποιον τρόπο μπορεί να συναντήσει τον Ευθύμη για να κάνει μια σοβαρή συζήτηση μαζί του. Ο Λευτέρης χωρίς να χάσει χρόνο της μιλά. «Έλενα, μείνε μακριά του. Ο άνθρωπος είναι πολύ επικίνδυνος. Δεν το έχει σε τίποτα να σε βγάλει από τη μέση αν του χαλάς τα σχέδιά του», θα της επισημάνει και εκείνη θα του εξηγήσει πως δεν μπορεί να της κάνει κακό γιατί έχει έναν άσο κρυμμένο στο μανίκι της. Και πάλι όμως ο Λευτέρης θα της πει να προσέχει τις κουβέντες που θα έχει μαζί του. Η επικοινωνία του μαζί της θα χαλάσει φυσικά τη διάθεση της Θοδώρας που ετοιμάζει τον αρραβώνα της και θέλει όλα να γίνουν όπως τα έχει ονειρευτεί. «Αγάπη μου, δεν ήρθε για μένα εδώ η Έλενα. Με τον Φαρμάκη θέλει να συναντηθεί για να μάθει πού βρίσκεται ο Οδυσσέας», θα την καθησυχάσει και εκείνη θα δείχνει να ησυχάζει.

Μέχρι όμως ο Ευθύμης να δει ξαφνικά μπροστά του την Έλενα, μια άλλη γυναίκα τον επισκέπτεται και μάλιστα με καλές προθέσεις. Η Στέλλα Καμαριωτάκη που έχει απορρίψει κατ’ εξακολούθηση τις προτάσεις του, εμφανίζεται στο γραφείο του ντυμένη και φτιαγμένη στην πένα. «Κυρία Καμαριωτάκη, σε τι οφείλω την τιμή της επίσκεψής σας;», τη ρωτά και εκείνη με ένα πλατύ χαμόγελο του λέει ότι έφτασε ως την πόρτα του με σκοπό να βγουν οι δυο τους και να μιλήσουν. Προς έκπληξή της όμως, ο Ευθύμης Φαρμάκης είναι αρνητικός. «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ», θα της πει απλά και η Στέλλα θα πάρει την περηφάνια της και θα φύγει από μπροστά του. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα που απασχολεί τη δικηγόρο της Κρήτης. Πίσω στο σπίτι της, οι γονείς της διαπληκτίζονται έντονα για το αν πρέπει η Σοφία να φύγει για τρία χρόνια στη Μασσαλία.

Πιο συγκεκριμένα, η Σοφία αισθάνεται έτοιμη να φύγει για ένα διάστημα από τη χώρα της γνωρίζοντας πως αυτό θα κάνει καλό στην καριέρα της, ενώ ο Τάσος θεωρεί πως δεν είναι σωστό να τους παρατήσει για ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Της κρατάει λοιπόν μούτρα και κάθε φορά που η ψυχολόγος προσπαθεί να συζητήσει μαζί του, βλέπει μπροστά της να υψώνεται ένας τοίχος. Για τον λόγο αυτό, αργεί να απαντήσει στο Πανεπιστήμιο της Γαλλίας για το αν θα δεχτεί την πρότασή τους να διδάξει για τρία χρόνια εκεί.

Σασμός: Πού βρίσκεται το περίφημο καφενείο που είδαμε στη σειρά

Σύμφωνα με το σενάριο της σειράς, τα γεγονότα εκτυλίσσονται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό Άνω Ποροία. Σίγουρα, λοιπόν, αρκετά γυρίσματα γίνονται στην Κρήτη αλλά όπως φαίνεται όχι όλα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το καφενείο που βλέπουμε στη σειρά και το οποίο δεν βρίσκεται στο νησί που γυρίζονται οι υπόλοιπες σκηνές. Μιλάμε για το καφενείο του Παντελή το οποίο βρίσκεται… στην Αττική.

Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο καφενείο είναι ένας χώρος διαφορετικός ο οποίος έχει μετατραπεί σε σκηνικό της σειράς. Ο χώρος αυτός δεν είναι άλλος από το Λαογραφικό Μουσείο Πηλιούνη το οποίο βρίσκεται στην Παιανία.

Τον χώρο αυτό επιμελήθηκε ο σκηνογράφος της σειράς κ. Αντώνης Χαλκιάς και το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό μιας και θυμίζει πραγματικό καφενείο χωριού.

Το Λαογραφικό Μουσείο Αλέξανδρου Πηλιούνη στην Παιανία σήμερα αποτελεί στην πραγματικότητα έναν διαμορφωμένο χώρο συλλογής έργων κυρίως της μεσογείτικης αττικής λαογραφίας των τελευταίων αιώνων.

Πρόκειται για μια συλλογή η οποία συγκροτήθηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη, τον Αλέξανδρο Πηλιούνη, γόνο παλαιάς αγροτικής οικογένειας γεωκτημόνων της Παιανίας.

Σε 3,5 στρέμματα έκταση βρίσκονται κτήρια αλλά και μεγάλος κήπος αλλά και ο χώρος ο οποίος έχει προσαρμοστεί ώστε να είναι το καφενείο της σειράς Σασμός. Το Μουσείο Πηλιούνη εκτός από τις συλλογές, πολύ συχνά φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ το επισκέπτονται και σχολεία.

Σασμός- συντελεστές:

Ηθοποιοί: Δημήτρης Λάλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Τάσος Νούσιας, Μαρία Πρωτόπαππα, Δημήτρης Ήμελλος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Αεράκης, Ευγενία Σαμαρά, Κώστας Νικούλι, Θανάσης Πατριαρχέας.

Στο ρόλο της Καλλιόπης η Μαρία Τζομπανάκη.

Στο ρόλο της Γιαγιάς Ειρήνης η Όλγα Δαμάνη.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Μιχάλης Αλικάκος, Γιώργος Αμούτζας, Δημήτρης Γεωργαλάς, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Στέλλα Γκίκα, Πάνος Γκόγκος, Αλέξανδρος Δαβιλάς, Μαρία Δασκαλάκη, Ευφημία Καλογιάννη, Σταύρος Καραγιάννης, Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, Αλίνα Κωτσοβούλου, Βέρα Μακρομαρίδου, Δημήτρης Μαμιός, Εριέτα Μανούρη, Στάθης Μαντζώρος, Δανάη Παππά, Σπύρος Σαραφιανός, Μάνος Τσαγκαράκης, Σάντυ Χατζηϊωάννου, Στρατής Χατζησταματίου.