Το προξενιό της Ιουλίας: Τα πρώτα κοινά πλάνα Ξυγκόρου και Σέρφα

Ο Alpha θα εντάξει στο πρόγραμμά του ένα νέο σήριαλ, το οποίο είναι ένα δράμα εποχής. Πρόκειται για Το προξενιό της Ιουλίας που από την επόμενη τηλεοπτική χρονιά θα βλέπουμε στο κανάλι.

Βρισκόμαστε στη Θεσσαλία στις αρχές του ’50, και κεντρικό στοιχείο της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας» , είναι αρχικά η σχέση της Ιουλίας με τον Γρηγόρη. Ένας έρωτας νεανικός που φουντώνει χωρίς να γνωρίζουν οι δυο τους τι τους επιφυλάσσει η μοίρα τους.

Τα ένοχα μυστικά δύο οικογενειών θα κρυφτούν πίσω από τον γάμο της Ιουλίας και του Γιωργή, αλλά μέσα από αυτόν τον γάμο θα γεννηθούν προβλήματα.

Μέσα από τις παραδόσεις του θεσσαλικού κάμπου, η δραματική σειρά εποχής του Alpha δείχνει τη θέση της γυναίκας που ήταν άρρηκτα δεμένη με τις αποφάσεις που παίρνονταν ερήμην της.

Σύμβολο της γυναίκας της εποχής είναι η τρυγόνα. Η τρυγόνα από την αρχαιότητα συμβολίζει την πιστή γυναίκα. Η τρυγόνα όταν το ταίρι της πεθάνει, δεν ζευγαρώνει ποτέ ξανά.

Ο Alpha έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις δυνατές σκηνές από τα πρώτα επεισόδια της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alpha TV (@alphatv)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alpha TV (@alphatv)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alpha TV (@alphatv)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alpha TV (@alphatv)

Τις σκηνές των teasers ντύνει το παραδοσιακό τραγούδι «Τρυγόνα» με τη φωνή της Βασιλικής Καρακώστα σε διασκευή/ενορχήστρωση του Ανδρέα Κατσιγιάννη.

«Το προξενιό της Ιουλίας» έρχεται στον Alpha

Ο σεναριογράφος της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας», Νίκος Απειρανθίτης, σε συνέντευξή του ανέφερε πως ο τηλεθεατής θα παρατηρήσει αλλαγές στην υπόθεση σε σχέση με το ομώνυμο βιβλίο:

«Το ελπίζω! Και το επιδιώκω κάθε φορά που καταπιάνομαι με ένα βιβλίο. Γι’ αυτό και οι μεγάλες διαφορές τις οποίες ο αναγνώστης του μυθιστορήματος θα εντοπίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα παρακολουθήσει τη σειρά μας. Με αφετηρία τον πυρήνα της ιστορίας, που τοποθετεί περίτεχνα μέσα στις περίπου 400 σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας, εμείς ξεκινάμε για να αφηγηθούμε τηλεοπτικά μια ιστορία που η έκτασή της θα υπερβαίνει τις 6.500 σελίδες και θα εκτείνεται σε τουλάχιστον 130 επεισόδια, με αρχή, μέση και τέλος, εντάσεις και ανατροπές στο καθένα από αυτά.

Μιλάμε λοιπόν υποχρεωτικά για μια εντελώς διαφορετική πλοκή, που υπηρετεί άλλες ανάγκες από αυτές της ανάγνωσης και μια τελείως διαφορετική οπτική, αυτήν της τηλεόρασης. Το αποτέλεσμα βέβαια, την ποιότητα και την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος, θα την κρίνουν οι θεατές και όχι εμείς. Οπότε δεν μπορώ να σας πω τίποτα με βεβαιότητα, μόνο τις προθέσεις μου μπορώ να σας περιγράψω»,είπε στη Χρύσα Παχούμη για το περιοδικό Τηλεθεατής.

Το προξενιό της Ιουλίας- Συντελεστές

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ηλίας Βαλάσης, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Λιλλύ Μελεμέ, Γεωργία Συφιανού. Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.