Ο Γιατρός: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον ρόλο του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη – Γιατί δεν θα δούμε νέο επεισόδιο τη Δευτέρα 16/10

H δραματική σειρά του Alpha «Ο Γιατρός» με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη κατάφερε να κερδίσει από την πρώτη ημέρα προβολής το τηλεοπτικό κοινό λόγω των εκπληκτικών ερμηνειών αλλά και της συναρπαστικής υπόθεσης που βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Ο γιατρός πάνω στον οποίο στηρίχθηκε το νέο σίριαλ είναι ο Pierdante Piccioni και ουσιαστικά τη ζωή του ενσαρκώνει ο Μαρκουλάκης. Με κάποιες φυσικά διαφορές σε σύγκριση με την πραγματικότητα. Ο Piccioni ήταν επικεφαλής γιατρός στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Lodi. Το 2013 πρωταγωνίστησε σε τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να του προκληθεί εγκεφαλική βλάβη και να χάσει μέρος της μνήμης του.

Στον Αlpha έχουμε δει ότι ο γιατρός δέχεται πυροβολισμό στο κεφάλι από τον πατέρα ασθενή που έχασε και μένει για δέκα περίπου χρόνια σε κώμα. Στις 31 Μαΐου του 2013, ο 54χρονος τότε Pierdante Piccioni, μετά από ένα κώμα λίγων ωρών, ξυπνάει. Μόνο που έχουν διαγραφεί από τη μνήμη του τα 12 τελευταία χρόνια της ζωής του. Η μνήμη του έχει σταματήσει την ημέρα των γενεθλίων του γιου του, στις 25 Οκτωβρίου του 2001.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alpha TV (@alphatv)

Ο γιατρός συνέρχεται από το τροχαίο, αλλά πλέον όλα έχουν αλλάξει γύρω του. Για τη γυναίκα του θυμάται ότι ήταν ερευνήτρια ψυχολογίας, ενώ εκείνη πλέον διδάσκει σε πανεπιστήμιο. Νομίζει ότι είναι 42 ετών αλλά παθαίνει σοκ όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, αφού συνειδητοποιεί ότι είναι πολύ μεγαλύτερος. Θυμάται μικρά τα παιδιά του που είναι πλέον ενήλικες. Και ουσιαστικά κάνει restart στη ζωή του αλλά και στη δουλειά του. Γιατί μπορεί να ήταν εξαιρετικός γιατρός αλλά μέσα σε 12 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στον χώρο της ιατρικής που εξελίσσεται συνεχώς.

Ο Pierdante Piccioni δεν το βάζει όμως κάτω, σπουδάζει ξανά από την αρχή. Και πλέον δεν είναι ο αυστηρός γιατρός που ήταν. Όπως βλέπουμε και στη σειρά του Alpha, ο απόμακρος Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης που δεν ενδιαφερόταν για τους ασθενείς του, αρχίζει και γίνεται συμπονετικός. Ενώ και η συμπεριφορά του προς όλους αλλάζει προς το καλύτερο, προκαλώντας αίσθηση. Το ίδιο συνέβη και με τον Piccioni, σε σημείο μάλιστα που συνάδελφοί του δήλωσαν με χιούμορ πως αν γνώριζαν πόσο θα άλλαζε μετά το ατύχημα, θα τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι οι ίδιοι νωρίτερα.

Ο γιατρός παραιτείται από επικεφαλής και αποφασίζει να αφιερωθεί στην ιατρική και τους ασθενείς ως ένας απλός ταπεινός γιατρός (όπως συμβαίνει και στο σίριαλ). Από όταν επανήλθε η μνήμη του, θυμήθηκε μάλιστα και την αγάπη που είχε για τη συγγραφή κι έγραψε τρία μυθιστορήματα καθώς και σενάρια ταινιών.

Ο γιατρός: Η αλλαγή στη συμπεριφορά του Pierdante Piccioni

Η περιπέτειά του τον έκανε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα σχετικά με τη ζωή του, το επάγγελμά του, αλλά και τις σχέσεις του με άλλους ανθρώπους.

Ο άλλοτε αυστηρός γιατρός, ο οποίος φρόντιζε να αποστασιοποιείται από τους ασθενείς του και να τους βλέπει ως αντικείμενο της δουλειάς του και όχι σαν ανθρώπους, ξαφνικά γίνεται πολύ συμπονετικός.

Το ατύχημά του τον άλλαξε, με τους συναδέλφους του να μην τον αναγνωρίζουν. Ακόμα κι η συμπεριφορά του απέναντί τους άλλαξε εντελώς, με πολλούς από αυτούς να αναφέρουν πως αν γνώριζαν πόσο θα άλλαζε μετά το ατύχημα, θα τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι πολύ νωρίτερα.

Πώς το ατύχημά του επηρέασε την καριέρα του

Ο νέος τρόπος, με τον οποίο ξεκίνησε να βλέπει τα πράγματα, τον έκανε να αλλάξει κατεύθυνση στην ιατρική.

Έχοντας αλλάξει ριζικά τον χαρακτήρα του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους γύρω του, ο Pierdante Piccioni αποφασίζει να παραιτηθεί από τον βαθμό του αρχηγού και να αφιερωθεί στον κοινωνικό και υγειονομικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα, της πανδημίας του Covid-19, ο γιατρός βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείο Lodi, ενώ δημιούργησε επίσης μια νοσοκομειακή μονάδα για τη θεραπεία των ασθενών από τη νόσο.

Η ιστορία του δεν έχει μεταφερθεί μόνο στην ελληνική παραγωγή «Ο Γιατρός», αλλά έχει προβληθεί ήδη στην Ιταλία, με τον τίτλο «Doc». Το σενάριο είναι ίδιο με αυτό της νέας σειράς του Alpha, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Όταν είδε για πρώτη φορά την ιταλική σειρά, ο Pierdante Piccioni είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Sbs: «Ένιωσα τόσο περήφανος, αλλά και συγκινημένος. Πολλοί ανθρωποι μου εκμυστηρεύτηκαν πως η ιστορία μου λειτούργησε θεραπευτικά και για εκείνους. Το να τους θεραπεύω σε δύο επίπεδα, δηλαδή με τη δουλειά μου και με την ιστορία μου, φέρνει ένα τεράστιο μείγμα καλώς συναισθημάτων. Το κλειδί είναι να είμαι περήφανος. Για πρώτη φορά, ένιωσα τον κόσμο να με κοιτάζει σαν να είμαι ήρωας».

Από όταν επανήλθε η μνήμη του, ο Piccioni θυμήθηκε και το πάθος που είχε για το γράψιμο. Θέλοντας να μοιραστεί την ιστορία του από τη δική του σκοπιά, έγραψε τρία μυθιστορήματα, ενώ συμμετείχε και στη συγγραφή των σεναρίων της σειράς. Επιπλέον, βοήθησε τον Λούκα Αργκέντερο, ο οποίος υποδύθηκε εκείνον στην αντίστοιχη ιταλική σειρά να χτίσει τον χαρακτήρα του, με βάση τη δική του εμπειρία.

Χωρίς επεισόδιο τη Δευτέρα 16/10 η σειρά «Ο Γιατρός»:

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου θα προβληθεί στις 21:45, στον Alpha σε ζωντανή μετάδοση ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ελλάδα- Ολλανδία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro. Παράλληλα πριν από τον αγώνα θα προβληθεί η εκπομπή Pre Game στις 21:00 και μετά τη λήξη του αγώνα θα ακολουθήσει η εκπομπή Post Game στις 23:45.

Το επόμενο νέο επεισόδιο της σειράς «Ο Γιατρός» θα προβληθεί την Τρίτη 17/10