Η Γη της Ελιάς: Η Μαργαρίτα χειρίζεται μια δομή αστέγων – Οι αποκαλύψεις -σοκ της Λυδίας Κονιόρδου για τον ρόλο της

Η Λυδία Κονιόρδου ήταν η καλεσμένη του Κώστα Τσουρού το μεσημέρι της Κυριακής 15/10 και μίλησε για τον ρόλο της στη Γη της Ελιάς, ο οποίος έχει πολλά κοινά στοιχεία από την ίδια.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός τόνισε αρχικά για τον ρόλο της: «Μου είναι οικείος ο ρόλος γιατί είμαι συνέχεια με ένα καρότσι που κουβαλάω χώματα. Εδώ και πολλά χρόνια, βλέποντας την καταστροφή του κλίματος, προειδοποιούσαμε τον κόσμο για τη κλιματική αλλαγή.

Και δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί πολύ νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Χρειάζεται μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση και πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Διάβαζα μια έρευνα για το τι θα γινόταν εάν η ποσότητα νερού που έπεσε στη Θεσσαλία, έπεφτε στην Αθήνα, τότε θα είχαμε πολλές καταστροφές», είπε κάνοντας έναν παραλληλισμό με τη Μαργαρίτα.

Σχετικά με τα spoilers που κυκλοφορούν για τη νέα επίθεση που θα δεχτεί στη Γη της Ελιάς είπε: «Η Μαργαρίτα χειρίζεται μια δομή αστέγων. Εκεί υπάρχει ένα άστεγος, ο οποίος έχει περιουσία αλλά δεν μπορεί να την πουλήσει οπότε και καταλήγει άστεγος.

Όταν πεθαίνει αφήνει στη δομή την περιουσία και οι συγγενείς νομίζουν πως η Μαργαρίτα τον πίεσε και οργανώσουν μία επίθεση εναντίον της. Και βέβαια δεν θα λήξει εκεί θα έχει συνέχεια», εξήγησε για όσα έγιναν και πρόσθεσε πως θα υπάρχουν εξελίξεις.

Παράλληλα η Μάρω Κοντού, η Άντζελα Γκερέκου και η Στέλα Φυρογένη μίλησαν σε σύνδεση με την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για τη Λυδία Κονιόρδου: «Ήμουν πολύ συγκινημένη όταν έμαθα πως θα συνεργαστώ με την Μάρω Κοντού, είναι η ιστορία του κινηματογράφου. Και με την Άντζελα Γκερέκου αλλά και με τη Στέλα Φυρογένη, η οποία ήταν μαθήτριά μου στο Εθνικό και το είχα καταλάβει από τότε για αυτήν την κοπέλα πως θα είναι καλή. Ως δασκάλα έχω μεγαλύτερη αγωνία για τους μαθητές μου όταν παίζουμε μαζί. Η χαρά μου είναι να τα πηγαίνουν καλά. Όταν σκηνοθετώ προσπαθώ να αναδείξω τις όμορφες πλευρές του εαυτού τους, που ούτε οι ίδιοι δεν γνώριζαν πως τις είχαν», σχολίασε η ίδια.

Η ασχολία της κυρίως με το θέατρο, δεν της άφησε τον χρόνο για να δεχτεί τηλεοπτικούς ρόλους, μάλιστα είχε αρνηθεί την πρόταση που της έκαναν για τις «Μάγισσες της Σμύρνης». Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν έπαιξα στη τηλεόραση γιατί ήμουν συνέχεια στο θέατρο κυρίως εκτός Αθηνών. Κατά καιρούς μου είχα πολύ ωραίες προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν γινόταν.

Μου είχαν προτείνει να παίξω στις «Μάγισσες της Σμύρνης» αλλά δεν γινόταν. Τώρα αισθάνομαι πως έχω κάνει έναν μεγάλο κύκλο στο θέατρο και έτυχε αυτή η πρόταση από τον Ανδρέα Γεωργίου», είπε στην εκπομπή.

Η μουσική ήταν ο στόχος της από όταν ήταν μικρή κι έκανε τις ανάλογες σπουδές. Παράλληλα σημείωσε μια εξαιρετική καριέρα στο βόλεϊ με την ομάδα του ΖΑΟΝ Κηφισιάς και στην Εθνική Ομάδα.

Η ομαδικότητα ήταν αυτό που ζητούσε και το βρήκε στο θέατρο αργότερα, ενώ η μουσική δεν βγήκε ποτέ από μέσα της : «Η μουσική είναι πιο μοναχική. Νομίζω πως βρέθηκα στο θέατρο για να μην είμαι μόνη μου. Μου άρεσε η ομαδικότητα. Πάντα ήμουν πολύ έντονα μέσα στον νώτο της μουσικής και το ποιητικό θέατρο έχει έντονα το στοιχείο της μουσικής».

Θα επιστρέψει η Ευτυχία στη Γη της ελιάς; Η Ιφιγένεια Πιερίδου αποκαλύπτει

Η Ιφιγένεια Πιερίδου μίλησε στο κυπριακό τηλεπεριοδικό “TV Mania” και αναφέρθηκε στον ρόλο της στη “Γη της Ελιάς”, ο οποίος ολοκληρώθηκε στο τέλος του δεύτερου κύκλου της επιτυχημένης σειρά του Mega.

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησαν διάφορα δημοσιεύματα για το αν τελικά φεύγεις οριστικά από το καστ της Γης της Ελιάς και πας στην Ηλέκτρα, τη νέα σειρά της ΕΡΤ. Μέχρι τώρα, εσύ δεν αποκάλυψες τι ακριβώς ισχύει. Τελικά, πού θα σε βλέπουμε;

“Γενικά γράφονται διάφορα και η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν μίλησα για τις αλλαγές στα επαγγελματικά μου. Φέτος, λοιπόν, όντως θα είμαι στο καστ της σειράς εποχής της ΕΡΤ, Ηλέκτρα. Και όντως έχω αποχωρήσει από τη σειρά Η γη της Εελιάς. Ο ρόλος μου εκεί έχει ολοκληρωθεί. Να πω, ότι τη συγκεκριμένη δουλειά θα την έχω πάντα μέσα στη καρδιά μου. Μου άφησε φίλους και πάρα πολύ καλές συνεργασίες. Όπως αυτές με τους σκηνοθέτες της σειράς, πολύ όμορφες στιγμές. Έκλεισε πολύ όμορφα για μένα το ταξίδι της “Ευτυχίας””.

Γιατί πήρες την απόφαση να αποχωρήσεις από τη Γη της Ελιάς;

“Δεν ήταν μια απόφαση που πήρα με ευκολία. Σκεφτόμουν όμως πολλά χρόνια να ζήσω και εκτός Κύπρου και να δοκιμαστώ στην Ελλάδα. Φυσικά, η Κύπρος πάντα θα είναι ο τόπος μου, το σπίτι μου. Απλώς είχα μια ανάγκη για αλλαγή, για κάτι καινούριο. Κάπως έτσι το αποφάσισα να μετακομίσω και να αποχωρήσω και από τη σειρά. Φαντάσου, ήθελα να φύγω πριν την εποχή του κορονοϊού. Μετά όμως “χτύπησε” η πανδημία και δεν τα κατάφερα. Τότε, ήρθε και η πρόταση για τη Γη, την οποία αποδέχθηκα με πολλή χαρά, αλλά μετά από δύο χρόνια, αισθάνθηκα ότι ολοκλήρωσα τον κύκλο μου”.