Poor Things: Πότε κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα η ταινία του Λάνθιμου

Μετά από ένα πλήθος διθυραμβικών κριτικών, τόσο εκ μέρους του κοινού όσο και των επαγγελματικών κριτικών, το Poor Things, η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνίστρια την διάσημη χολιγουντιανή ηθοποιό, Emma Stone, πρόκειται να κάνει σύντομα πρεμιέρα και στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Alasdair Gray, το οποίο κυκλοφόρησε το 1992. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Ευρώπη κατά τη βικτωριανή περίοδο όταν ένας επιστήμονας αποφασίζει να επαναφέρει στη ζωή μια γυναίκα που αυτοκτόνησε.

Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά δημόσια προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2023, στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Βιέννη. Η ταινία έχει ήδη κερδίσει έναν Χρυσό Λέωντα, καθώς και πολλά άλλα βραβεία από φεστιβάλ και διοργανώσεις κριτικών ανά τον κόσμο. Παράλληλα, το Poor Things έχει λάβει δεκάδες ακόμα υποψηφιότητες για βραβεία σκηνοθεσίας, υποκριτικής, μουσικής, κοστουμιών και μακιγιάζ σε επερχόμενα φεστιβάλ παγκόσμιου βεληνεκούς. Σημειώνουμε ότι 3 από τις προηγούμενες ταινίες του έχουν προταθεί για βραβεία Όσκαρ.

Επιπλέον, στο IMDB, το Poor Things έχει συγκεντρώσει μια εξαιρετική βαθμολογία που αγγίζει το 8,5/10, με δείγμα που ξεπερνά τις 10.000 ψήφους, ενώ στο Rotten Tomatoes η ταινία έχει αξιολόγηση που αγγίζει το 93% με 254 ψήφους μέχρι σήμερα.

Στην Ελλάδα, η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις ελληνικές αίθουσες την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο στους περισσότερους κινηματογράφους η προβολές ξεκινούν από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου.

Δείτε το τρέιλερ του Poor Things: