Netflix: 3+1 σειρές που αξίζει να δεις μέσα στο Μάιο

Με την αναδυόμενη αγωνία και μαύρο χιούμορ της, η μίνι σειρά “Baby Reindeer” κατάφερε να προκαλέσει φρενίτιδα τις τελευταίες εβδομάδες, κατατάσσοντας τον εαυτό της ως μία από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως και κατακτώντας μια θέση στη λίστα των περισσότερων προβολών στο Netflix.

Η σειρά παρουσιάζει ένα απολαυστικό μείγμα αγωνίας και μαύρης κωμωδίας, επικεντρώνοντας την πλοκή της στην παράξενη σχέση μεταξύ του κωμικού Donny Dunn (Gadd) και της Martha (Jessica Gunning). Η πρώτη τους αλληλεπίδραση φαίνεται αρχικά αθώα, καθώς ο Ντόνι επιδεικνύει καλοσύνη προς την Μάρθα, ενώ εργαζόταν ως μπάρμαν.

Αυτή η περιστασιακή συνάντηση τους, όμως, εκτοξεύει μια ασφυκτική εμμονή που απειλεί να καταστρέψει τις ζωές τους, αναγκάζοντας τον Ντόνι να αντιμετωπίσει το θαμμένο τραύμα του.

Αν κάποιος απολαμβάνει τη σειρά “Baby Reindeer” και γενικότερα το μαύρο χιούμορ, τότε είναι πιθανό να ενδιαφερθεί για παρόμοιες παραγωγές που προσφέρει η δημοφιλής πλατφόρμα τηλεοπτικών σειρών και ταινιών.

Beef

Το Beef είναι μια κωμική και δραματική μίνι σειρά που δημιουργήθηκε από τον Κορεατοαμερικανό σκηνοθέτη Lee Sung Jin για λογαριασμό του Netflix.

Πρωταγωνιστούν οι Steven Yeun και Ali Wong ως Danny Cho και Amy Lau. Η ζωή δύο άγνωστων μεταξύ τους ατόμων περιπλέκεται με αφορμή ένα περιστατικό με τα αυτοκίνητα τους στο δρόμο, που οδηγεί σε μια ατέρμονη κόντρα.

The End of the F***ing World

Ένας ψυχοπαθής έφηβος, ο James, και μια ατίθαση νεαρή, η Alyssa Foley, που θέλει να ξεφύγει από την πολυτάραχη καθημερινότητα που βιώνει στο σπίτι της, ξεκινούν ένα απίθανο οδικό ταξίδι, στην διάρκεια του οποίου θα συναντήσουν αναπάντεχα περιστατικά.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Alex Lawtherκαι η Jessica Barden. Η σειρά μαύρης κωμωδίας βασίζεται στο επιτυχημένο κόμικ του Τσαρλς Φόρσμαν.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Το The woman in the house across the street for the girl in the window είναι μια παρωδία ψυχολογικών θρίλερ μυστηρίου. Στην σειρά πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Kristen Bell, Michael Ealy , Tom Riley , Mary Holland, Cameron Britton, Shelley Hennig και Samsara Yett.

Η Άννα (Κρίστεν Μπελ) δεν είναι σίγουρη για το αν ήταν μάρτυρας ενός φόνου ή όχι από το γειτονικό σπίτι. Αναμειγνύοντας το αλκοόλ με φάρμακα που της έχει συνταγογραφήσει ο θεραπευτής της, έχει συχνές παραισθήσεις και πάσχει από φόβο για τη βροχή (ομβροφοβία). Η ίδια χαρακτηρίζεται «τρελή» από την αστυνομία. Ανεξάρτητα από το αν είδε ή όχι έναν φόνο, η Άννα αναλαμβάνει να βρει την αλήθεια.

You

Το You είναι μια σειρά ψυχολογικού θρίλερ βασισμένη στα βιβλία της Caroline Kepnes. H σειρά ακολουθεί τον Joe Goldberg, έναν γοητευτικό και μυστηριώδη άντρα που είναι διευθυντής βιβλιοπωλείου, ο οποίος αναπτύσσει μια ακραία εμμονή, παρακολουθώντας τις γυναίκες που ερωτεύεται.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι ηθοποιοί Penn Badgley, Victoria Pedretti και Tati Gabrielle.