Έγκλημα στο Μοσχάτο: Προφυλακιστέα η 47χρονη – Τα στοιχεία που την «καίνε»

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που σοκάρει.

Η 47χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα. Ποια είναι τα στοιχεία που την «έκαψαν» και τι λέει ο δικηγόρος του λογιστή.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 47χρονη, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για τον απαγχόνισμο του 50χρονου ασφαλιστή στο Μοσχάτο, καθώς κατηγορείται για τον θάνατό του.

Στο «φως» ήρθαν τα δύο βίντεο που τράβηξε η 47χρονη ενώ βρισκόταν με τον 50χρονο στο σπίτι του λίγα λεπτά πριν τερματιστεί η ζωή του. Υπενθυμίζεται πως ο άντρας βρέθηκε απαγχονισμένος, χωρίς ακόμη να είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται για αυτοχειρία ή ανθρωποκτονία.

Σοκάρουν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον 50χρονο που βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στο Μοσχάτο. Πρόκειται για τις τελευταίες στιγμές που τράβηξε η κατηγορούμενη λίγο πριν τον θάνατο του άντρα μέσα στο σπίτι του.

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Οι διάλογοι

Στα δύο βίντεο ακούγονται οι απειλές που εκτόξευσε η 47χρονη στον 50χρονο με την ίδια να διακρίνεται να κρατά ένα κορδόνι και να του λέει «θα σε σκοτώσω».

«Εγώ μπορεί να μην έχω την δύναμη να σκοτωθώ γιατί έχω τελειώσει, αλλά θα σε σκοτώσω», ήταν τα λόγια της.

«Όλα εγώ τα έχασα και δεν έχω συνειδητοποιήσει πως…» τονίζει ο άνδρας.

«Πού πήγαν τα λεφτά πες μου» τον ρωτά η 47χρονη και τον βρίζει.

Το θύμα με τη σειρά του απαντά «στην ανακύκλωση» και της λέει να σβήσει το βίντεο.

«Αν δεν με σκοτώσεις εσύ τώρα, θα με σκοτώσουν στη φυλακή», ακούγεται από τον 50χρονο που δείχνει να είναι σε απόγνωση .

«Τελείωσες και κατέστρεψες πολλές οικογένειες. Εγώ θα σε σκοτώσω σήμερα» λέει η 47χρονη.

Σε άλλο πλάνο ακούγεται ο άνδρας να λέει στην 47χρονη «σκότωσε με» και τότε αυτή του λέει «σήκω επάνω» με τη γυναίκα να κρατά στα χέρια της ένα κορδόνι.

Τα συγκεκριμένα βίντεο σοκ επεξεργάζεται η αστυνομία προκειμένου να βγάλει επιπλέον συμπεράσματα για το πρωτοφανές αυτό έγκλημα.

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Δύο στοιχεία «έκαψαν» τη 47χρονη

Ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση προφυλάκισης της 47χρονης.

Δύο ήταν τα κρίσιμα και καθοριστικά στοιχεία για την απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή για την προφυλάκιση της 47χρονης, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του 50χρονου ασφαλιστή μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο.

Το πρώτο στοιχείο αφορά στα δύο βίντεο που τράβηξε η ίδια μέσα από το σπίτι. Η ίδια ακούγεται να λέει στον 50χρονο: «Πού φαγώθηκαν όλα αυτά τα λεφτά; Πήρες από τα παιδιά μου, από τη μάνα μου, αυτοί οι άνθρωποι δεν σου έφταιγαν σε τίποτα. Είμαι αποφασισμένη, θα σε σκοτώσω».

Η ύπαρξη του οπτικοακουστικού υλικού που βρέθηκε στο κινητό της τηλέφωνο διαδραμάτισε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κρίσιμο ρόλο. Το δεύτερο στοιχείο αφορά στην προανακριτική της κατάθεση, στην οποία ανέφερε ότι απομάκρυνε την καρέκλα από τα πόδια του ασφαλιστή που κρεμάστηκε από μονόζυγο.

Η 47χρονη ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει: «Εκείνος μου ζητούσε να τον βοηθήσω να αυτοκτονήσει. Μακάρι να μην πήγαινα ποτέ σε αυτό το σπίτι. Βρέθηκα τη λάθος στιγμή στον λάθος τόπο». Η απολογία της διήρκησε συνολικά έξι ώρες.

Η δικηγόρος της Κατερίνα Τσιωνα υποστήριξε ότι η καρέκλα δεν διαδραμάτισε κάποιο ουσιαστικό ρόλο: «Ήταν τέτοιο το ύψος του μονόζυγου που δεν έπαιξε κανένα ρόλο η καρέκλα. Το θύμα έριξε το βάρος του μπροστά και αυτοκτόνησε».

Γιατί όμως η 47χρονη τράβηξε βίντεο τον ασφαλιστή; Η κυρία Τσιώνα υποστηρίζει ότι η εντολέας της είχε την αντίληψη ότι θα τον αναγκάσει να πει που βρίσκονται τα χρήματα και θεωρούσε ότι θα είχε μία απόδειξη με τα βίντεο που τράβηξε.

Η κατηγορουμένη υποστήριξε από την αρχή ότι ο ασφαλιστής την εξαπάτησε. Και όχι μόνο την ίδια αλλά και συγγενικά της πρόσωπα. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν και άλλοι πολίτες που δηλώνουν το ίδιο. Η «φούσκα», όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, έσκασε την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή τρεις ημέρες πριν τον απαγχονισμό. Τότε ήταν που άτομα που είχαν εμπιστευτεί τον 50χρονο ζήτησαν πίσω τα χρήματά τους και αντιλήφθηκαν ότι δε μπορεί να τους τα επιστρέψει.

Η Αστυνομία έχει λάβει ήδη μία επίσημη καταγγελία από εταιρία από την οποία φέρεται να είχε υπεξαιρέσει 65 οχήματα.

Την ίδια ώρα, έρευνα γίνεται για να εντοπιστούν τα άτομα που ξυλοκόπησαν τον ασφαλιστή το προηγούμενο διάστημα. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν «πιο παλιές εκχυμώσεις στον αριστερό βραχίονα , στο αριστερό ημιθωράκιο. Στο αριστερό σημείο του λαιμού του έφερε μια γραμμοειδή εκδορά που ίσως προέρχεται από το κορδόνι».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το συμπέρασμα ότι τα «ίχνη» ξυλοδαρμού φέρονται να προήλθαν σε διαφορετικούς χρόνους. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο 50χρονος ασφαλιστής – σύμβουλος επενδύσεων, δεν είχε χτυπηθεί μόνο το Σάββατο (14/1) στο γραφείο του στην Καλλιθέα αλλά και σε προγενέστερο χρόνο (περίπου σε χρονική απόσταση έως 10 ημερών από τον απαγχονισμό).

Κι αν για τον ξυλοδαρμό του Σαββάτου υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. εικόνα για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, οι Αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος άλλος είχε χτυπήσει και γιατί τον ασφαλιστή τις ημέρες πριν τον απαγχονισμό του. Μία εκδοχή –ίσως και η επικρατέστερη- είναι να πρόκειται για άτομα που του είχαν εμπιστευτεί τα χρήματα τους, χωρίς ο 50χρονος να μπορεί να τους τα επιστρέψει και να θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τον «πιέσουν».

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Νέες πληροφορίες

Νέες πληροφορίες που αφορούν τον 50χρονο λογιστή που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Μοσχάτο αλλά και τη σύζυγό του βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως αποκαλύπτει ο συνήγορος της γυναίκας η ίδια φοβάται για τη ζωή της και δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του άνδρα της. Παράλληλα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος εξηγεί πως για ανοίξουν οι λογαριασμοί του πρέπει «η σύζυγος να δώσει την συγκατάθεσή της».

Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος της συζύγου του 50χρονου λογιστή, Αλέξιος Αθανασόπουλος επεσήμανε: «Η χήρα του 50χρονου είναι στην Αθήνα, δεν υπήρξε κανένα διάστημα στο πρόσφατο παρελθόν που να έφυγε από την Ελλάδα».

«Δεν διέφυγε στην Αλβανία όπως έχει ακουστεί, είναι στην Ελλάδα με τα παιδιά της, και διαμένει σε οικείο πρόσωπο προσπαθώντας να διαφυλάξει την ασφάλεια των παιδιών της και της ίδιας, φοβάται πως κινδυνεύει καθώς όταν γράφεται ότι πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε στην Αλβανία και όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που φτάνουν στο σημείο να κάνουν ομαδική επίθεση στον σύζυγό της, όταν ο σύζυγός της έγινε θύμα δολοφονίας, προφανώς φοβάται» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της γυναίκας η μόνη επίθεση που γνωρίζει η ίδια σε βάρος του συζύγους του αυτή του περασμένου Σαββάτου, δύο μέρες πριν τη δολοφονία του.

«Την πληροφορήθηκε από γείτονες του γραφείου, οι οποίοι της είπαν σε ανθρώπινο επίπεδο τι γίνεται στο γραφείο του. Έχει φύγει από το σπίτι γύρω στις 10-15 μέρες. Δεν ξέρω εάν έφυγε γι΄αυτόν τον λόγο από το σπίτι. Δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του συζύγου της. αυτό που μου δήλωσε η ίδια είναι ότι δεν είδε καμία διαφορά στον τρόπο ζωής τους, ή οτιδήποτε άλλο που να αποδεικνύει ότι αυτός ο άνθρωπος πλούτισε ξαφνικά με χρήματα που να δικαιολογούνται από την εργασία του. Ξέρω ότι είχαν έναν κοινό λογαριασμό ο οποίος εξυπηρετούσε δάνειο. Είναι στη διάθεση των αρχών να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ίδιας και των συγγενικών προσώπων της, ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια ότι πήρε κάποια χρήματα», συμπλήρωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Έγκλημα στο Μοσχάτο: «Η σύζυγος πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της για να ανοίξουν οι λογαριασμοί»

Ο δικηγόρος οικογένειας του λογιστή, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μιλώντας επίσης στο Mega τόνισε πως «η σύζυγος πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της για να ανοίξουν οι λογαριασμοί. Εάν όμως είναι ένας λογαριασμός δανείου, θα πρέπει μόνες τους οι αρχές να ανοίξουν τους λογαριασμούς που είχε ο ίδιος ο δολοφονηθείς από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του».

«Είχα πει πως είναι αναμενόμενη η προφυλάκιση της κατηγορουμένης. Προφυλακίστηκε χθες η 47χρονη διότι ήταν μία πολύωρη ανάκριση, και ο ανακριτής ήθελε και θέλει να δει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση», είπε.

«Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει κάποια έριδα μεταξύ των μελών της οικογένειας. Είδατε δύο βίντεο χθες. Η γυναίκα προσπάθησε να τον πνίξει με ένα κορδόνι και έπειτα του έδωσε την τελειωτικό χτύπημα αφαιρώντας τη ζωή του, με το να κλωτσήσει το σκαμνί. Ήταν πραγματικά βασανιστήριο αυτό που πέρασε ο 50χρονος ήταν απάνθρωπο. Με 10 σπασμένα πλευρά πώς μπόρεσε να πάει να κρεμαστεί. Οι τοξικολογικές θα δείξουν εάν είχε πάρει κάποια φάρμακα ή εάν η 47χρονη του έδωσε φάρμακα για να είναι σε καταστολή» ανέφερε κλείνοντας.