ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα – Ποιους αφορά

Για λίγες μόνο ημέρες θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που ξεκίνησε σήμερα

Από σήμερα στις 14:00 και έως τις 23:59 της Τετάρτης, 18 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Women in Tech (2ος Κύκλος): Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για Επαγγελματική Ανέλιξη», συνολικής διάρκειας 100 ωρών, για 500 άνεργες γυναίκες.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΔΥΠΑ – HUAWEI για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και την μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

Από αυτή θα ωφεληθούν 500 άνεργες γυναίκες 25-50 ετών, απόφοιτες δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτου ειδικότητας, με γνώσεις αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Β2).

Το πρόγραμμα αφορά την παροχή κατάρτισης στις θεματικές ενότητες:

α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και

β) Soft Skills.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι ωφελούμενες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις και δεξιότητες στην επεξεργασία, στατιστική ανάλυση και ερμηνεία δεδομένων, στη λήψη αποφάσεων, στην κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης, των εφαρμογών και των επιπτώσεών της στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, στην ενίσχυση των επικοινωνιακών ικανοτήτων και στην καλλιέργεια ισχυρών επαγγελματικών σχέσεων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω πλατφόρμας εκπαίδευσης, ενώ με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας όλες οι ωφελούμενες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε εξετάσεις που θα βεβαιώνουν το επίπεδο γνώσεών τους.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΥΠΑ: Παράταση έως 17 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις για δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση

Έως την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έως σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί συνολικά 6.558 αιτήσεις.

Οι ΕΠΑΣ προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση, με αμοιβή και ασφάλιση, σε 38 ειδικότητες αιχμής. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν νέες και νέοι 15-29 ετών, με μόνη προϋπόθεση να είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου.

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ λαμβάνουν για 2 έτη αμοιβή που ανέρχεται σε 118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ την εβδομάδα (για 4 ή 5 ημέρες μαθητείας, αντίστοιχα).

Οι αιτήσεις θα υποβαλλονται μέσω gov.gr με κωδικούς TAXISnet στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tes-dypa

Σημειώνεται τέλος ότι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι πίνακες εισαχθέντων και επιλαχόντων και οι μαθητές θα εγγραφούν στις ΕΠΑΣ την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών: Τι αλλάζει στην προκήρυξη 1/2024

Η ΔΥΠΑ εξέδωσε σχετική ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους για προκήρυξη 1/2024 των 73 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, διαγράφονται οι κωδικοί απαραίτητων πρόσθετων προσόντων 001 (Άδεια άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών) και 002 (Βεβαίωση εγγραφής στο Βιβλίο των Πτυχιούχων Ανωτέρων Τεχνικών Σχολών ειδικότητας Μηχανολόγου ή Βεβαίωση αναγγελίας Εργοδηγού Μηχανικού Εγκαταστάσεων 1ης ή 2ης ή 3ης ή 4ης ειδικότητας), από τους κλάδους/ειδικότητες της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με κωδικούς θέσης 601, 602, 603 (σελ. 2980), οι οποίοι αποτυπώθηκαν εκ προφανούς παραδρομής.

Oισυνολικά 73 μόνιμες προσλήψεις θα υλοποιηθούν στις μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ), μέσω της προκήρυξης 1/2024.

Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αφορούν σε εκπαιδευτικούς κλάδους ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οι ειδικότητες για τις προσλήψεις είναι οι εξής:

ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
ΠΕ78 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΠΕ80 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΕ82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΠΕ84 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
ΠΕ85 ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΠΕ87 ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΥΕΞΙΑΣ/ΠΕ87.02 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΠΕ87 ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΥΕΞΙΑΣ/ ΠΕ87.03 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΠΕ88 ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ/ΠΕ88.01 ΓΕΩΠΟΝΩΝ, ΠΕ88 ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ/ΠΕ88.04 ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΠΕ89 ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ/ΠΕ89.02 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΤΕ01.19 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ
ΤΕ02.05 ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΕ02.06 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Περιγραφή θέσης

Οι εκπαιδευτικοί της ΔΥΠΑ συμβάλλουν στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω της παροχής ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα:

  • Συμμετέχουν στο σχεδιασμό, την παρακολούθηση και συντονισμό της μεταγυμνασιακής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και στο πλαίσιο των κύριων καθηκόντων τους.
  • Συμμετέχουν στην εξειδίκευση της εφαρμογής της στρατηγικής και των πολιτικών μέσω Σχεδίων Δράσης.
  • Μεριμνούν για την έγκριση, παρακολούθηση κα αναθεώρηση των Σχεδίων Δράσης του εν θέματι τομέα πολιτικής.
  • Συμμετέχουν στην αναβάθμιση βασικών δεξιοτήτων των κατόχων τίτλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή ισότιμων προς αυτούς και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής με τα δικαιολογητικά αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της δημόσιας διοίκησης (Αρχική > Εργασία και ασφάλιση > Απασχόληση στο δημόσιο τομέα). Η ηλεκτρονική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις Γενικές οδηγίες συμπλήρωσης – υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, που αναφέρονται στο παράρτημα ΣΤ΄ της εν λόγω προκήρυξης.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών λήγει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59 το βράδυ.