«Οίνος»: Η νέα συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Οίνος», μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV, φέρνει στο φως την πλούσια οινική κληρονομιά της Ελλάδας. Η σειρά, που αποτελείται από 7 επεισόδια και θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD, κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στις 21:00. Μέσω αυτής της σειράς, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και να εξερευνήσουν την ιστορία και την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού.

Το ντοκιμαντέρ, με σκηνοθεσία από τον Περικλή Ασπρούλια και τον Γιώργο Βαρζακάκο, προσφέρει μια ολοκληρωμένη ματιά στις παραδόσεις και τις σύγχρονες τάσεις της ελληνικής οινοποιίας. Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά-Μπατζή παρουσιάζει την ποικιλία των ελληνικών κρασιών, όπως το Ασύρτικο, το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο, καθώς και την παραδοσιακή ρετσίνα και τα αρχαία πατητήρια.

Κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται σε μια διαφορετική οινοπαραγωγική περιοχή, όπως η Αττική, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Νεμέα, η Μακεδονία και άλλες. Το πρώτο επεισόδιο, με τίτλο «Το κεχριμπάρι των φτωχών», εστιάζει στον αμπελώνα των Μεσογείων, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα συμπόσια της αρχαίας Αθήνας. Εξετάζεται επίσης η ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην περιοχή αυτή κατά τα τελευταία 50 χρόνια.

Μετά την προβολή κάθε επεισοδίου, οι θεατές θα μπορούν να το παρακολουθήσουν on demand μέσω της πλατφόρμας της COSMOTE TV, καθιστώντας τη σειρά διαθέσιμη για θέαση οποιαδήποτε στιγμή