Σας αφορά: Η Τράπεζα Πειραιώς αλλάζει τον αριθμό όλων των καρτών

Η τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε μεγάλες αλλαγές και μία από αυτές θα δουν οι πελάτες της με στις κάρτες τους

Μετά από την αποκλειστική συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την Visa θα αντικατασταθούν όλες οι κάρτες με το σήμα Mastercard®

Στόχος της τράπεζας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της

Τα προνόμια 

Η νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit σας προσφέρει μια σειρά προνομίων και υπηρεσιών, όπως:

  • Συμμετοχή σε προγράμματα επιβράβευσης (π.χ. το πρόγραμμα επιβράβευσης yellow για τα εγγεγραμμένα μέλη)
  • Συμμετοχή σε προσφορές και διαγωνισμούς
  • Πληρωμές μέσω ψηφιακών πορτοφολιών
  • Διαχείριση της κάρτας μέσω winbank web banking / winbank app
  • Ασφαλείς online συναλλαγές
  • Μετατροπή συναλλαγής σε δόσεις μέσω winbank web banking / winbank app

Σύντομα, στις παραπάνω υπηρεσίες θα προστεθούν και νέες, για τις οποίες θα ενημερώνεστε σε τακτά διαστήματα και οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση των καθημερινών σας συναλλαγών.

Για λόγους ασφαλείας, η νέα σας κάρτα είναι απενεργοποιημένη και θα πρέπει να προχωρήσετε στην ενεργοποίησή της, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχετε λάβει στη σχετική συνοδευτική επιστολή. Με την ενεργοποίηση της νέας κάρτας Visa, η παλιά κάρτα Mastercard ακυρώνεται αυτόματα.

Πάγιες εντολές που τυχόν είχατε συνδέσει στην κάρτα σας Μastercard, θα χρειαστεί να τις επανασυνδέσετε στη νέα σας κάρτα Visa. Επιπλέον θα πρέπει να επανεγγράψετε τη νέα σας κάρτα Visa στα ψηφιακά πορτοφόλια, στην περίπτωση που είχατε εγγράψει την Πειραιώς Mastercard Debit σε αυτά.

Η νέα σας κάρτα θα αντικατασταθεί δωρεάν, στην περίπτωση που η αλλαγή γίνει σε ημερομηνία διαφορετική από την ημερομηνία ανανέωσής της.

Στην περίπτωση που η αντικατάσταση γίνει κατά την ημερομηνία ανανέωσης, ισχύει η χρέωση που ορίζεται στους Όρους Σύμβασης Χορήγησης και Χρήσης Χρεωστικής Κάρτας σας. Οι όροι αυτοί βρίσκονται διαρκώς αναρτημένοι, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται, στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας (http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/debit-cards/visa-debit).

Η νέα σας κάρτα φέρει διαφορετικό αριθμό και διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα με την παλιά σας κάρτα (π.χ. συνδεδεμένοι λογαριασμοί, contactless συναλλαγές κλπ).

Σημειώνουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιοι Όροι Σύμβασης Χορήγησης και Χρήσης Χρεωστικής Κάρτας και για τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit. Οι όροι αυτοί βρίσκονται διαρκώς αναρτημένοι, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται, στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας (http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/debit-cards/visa-debit).

Ο αριθμός της κάρτας σας έχει αλλάξει, συνεπώς θα χρειαστεί να επανεγγράψετε τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit στα ψηφιακά πορτοφόλια, στην περίπτωση που έχετε εγγράψει την Πειραιώς Mastercard Debit σε αυτά.

Ο αριθμός της κάρτας σας έχει αλλάξει, συνεπώς θα χρειαστεί να καταχωρήσετε εκ νέου την κάρτα σας, ώστε να επανασυνδέσετε τις πάγιες εντολές / επαναλαμβανόμενες πληρωμές σας με τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit.

Τράπεζα Πειραιώς: Συντηρητική η αξιολόγηση της Moody’s για την Ελλάδα

Συντηρητική χαρακτηρίζει την αξιολόγηση της Moodys η Τράπεζα Πειραιώς, βασισμένη σε ένα ευρύτερο στατιστικό υπόδειγμα που δημιούργησε συσχετίζοντας τις αξιολογήσεις του οίκου Moody’s με τα θεμελιώδη μακροοικονομικά στοιχεία και δεδομένα πολιτικού ρίσκου και οικονομικής διακυβέρνησης σε ένα πλήθος 123 ανεπτυγμένων και αναδυόμενων αγορών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Πειραιώς, εστιάζοντας στην ελληνική οικονομία και παρά την πρόσφατη αναβάθμιση από πλευράς Moody’s της αξιολόγησής κατά 2 βαθμίδες από Ba3 σε Ba1, η αξιολόγηση του διεθνούς οίκου παραμένει συντηρητική καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τρ. Πειραιώς η Ελλάδα έχει «κατακτήσει» την επενδυτική βαθμίδα Baa3 ήδη από το 2020. Παράλληλα, αναλύοντας τις επιμέρους διαστάσεις της ελληνικής οικονομίας στους πυλώνες της οικονομίας, δημοσιονομικής διαχείρισης και θεσμικής αξιολόγησης καταγράφεται βελτίωση. Μόνο στη διάσταση του ιδιοσυγκρασιακού κινδύνου καταγράφεται μια επιδείνωση η οποία ωστόσο είναι κοινή με την πλειοψηφία των οικονομιών που εξετάζεται.

Όπως τονίζει η Τράπεζα, «οι πρόσφατες οικονομικές και όχι μόνο περιπέτειες της ελληνικής οικονομίας είχαν ως παράπλευρο αποτέλεσμα την κατανόηση από όλους – ειδικούς και μη – της σημασίας της αξιολόγησης των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, όπως αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς σε ανάλυσή της.

Στα θετικά νέα είναι ότι κατά τους προηγούμενους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες της θετικής ανταπόκρισης των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει διαδοχικές κυβερνήσεις και οικονομικά επιτελεία για δημοσιονομική εξυγίανση και οικονομική ανάκαμψη».

Ωστόσο το ερώτημα σχετικά με το εάν οι τρέχουσες αξιολογήσεις αντανακλούν πλήρως τη βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας και συνεπακόλουθα το ποιες είναι οι προοπτικές για την πορεία των αξιολογήσεων των ελληνικών ομολόγων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα παραμένει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Προκειμένου να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αυτό η Τρ. Πειραιώς εκπόνησε ένα ευρύτερο στατιστικό υπόδειγμα όπου συσχετίζει τις αξιολογήσεις του οίκου Moody’s με τα θεμελιώδη μακροοικονομικά στοιχεία και δεδομένα πολιτικού ρίσκου και οικονομικής διακυβέρνησης σε ένα πλήθος 123 ανεπτυγμένων και αναδυόμενων αγορών.

Τα γενικότερα συμπεράσματα από την εκτίμηση του υποδείγματος αυτού είναι καταρχάς ότι οι αξιολογήσεις του οίκου Moody’s παραμένουν εξαιρετικά συντηρητικές καθώς υπολογίζεται ότι μόνο 22 αξιολογήσεις της Moody’s συμπίπτουν με τα αποτελέσματα του μοντέλου. Από τις υπόλοιπες, 39 αξιολογήσεις της Moody’s είναι ανώτερες από τις εκτιμήσεις της Πειραιώς, ενώ σε 62 περιπτώσεις η Moody’s είναι πιο συντηρητική αξιολογώντας τις οικονομίες αυτές χαμηλότερα. Μάλιστα, επισημαίνονται οι περιπτώσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Και στις δύο περιπτώσεις η Moody’s αξιολογεί τις δύο οικονομίες υψηλότερα από το υπόδειγμα της Πειραιώς, ενδεικτικό του ότι το μέγεθος, η παράδοση και το βάθος κάποιων οικονομιών προσφέρουν σημαντική στήριξη στην πιστοληπτική αξιολόγηση πέρα από κάθε μακροοικονομική επίδοση.