Τουρισμός για Όλους: Πώς θα πάρετε voucher 150 ευρώ για τα Χριστούγεννα

Στα 150 ευρώ είναι το voucher Τουρισμός για όλους το οποίο πλησιάζει μετά από αρκετές αναβολές

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει σε λίγο διάστημα για να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα δίνονται με κλήρωση η οποία πραγματοποιείτε λίγες ημέρες αφού κλείσει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ανοίγει κανονικά μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο φέτος μεσολάβησαν οι εκλογές και οι φυσικές καταστροφές με το πρόγραμμα να περνάει από τη μία αναβολή στην άλλη.

Μάλιστα, στο νέο πρόγραμμα προβλέπεται διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηριών, αυξάνοντας τους δικαιούχους που θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος, όπως είναι οι πολύτεκνοι.

Τουρισμός για Όλους: Πώς θα κάνετε την αίτηση

Οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση, εφόσον έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους tourism4all.

Θα πρέπει να έχετε διαθέσιμους τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΦΜ σας για να συνδεθείτε, ενώ απαραίτητα είναι και το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Στη συνέχεια:

Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.

Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.

Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους

Μέχρι πέρσι, τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων ήταν τα εξής:

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.

Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.

Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.

Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.

Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι + σύμφωνο συμβίωσης)

Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.

Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.

Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.

Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.

Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Ποιοι δεν μπορούν να συμμετέχουν

Αξίζει να σημειωθεί πως «εκτός» προγράμματος μένουν όσοι:

  • ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
  • ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήπο

Τουρισμός για Όλους μέχρι το 2025

Την ενίσχυση περισσότερων δικαιούχων μέσω του «Τουρισμός για όλους» δρομολογεί το υπουργείο Τουρισμού, διασφαλίζοντας τη σταθερή ροή της χρηματοδότησης του προγράμματος μέχρι το 2025.

«Ο νέος κύκλος, που θα υλοποιηθεί το 2024, θα αφορά περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους, καθώς διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια. Ακόμα, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για κοινωνικές ομάδες όπως είναι Άτομα με Αναπηρία, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι, για τις οποίες προβλέπεται αυξημένη επιδότηση» υπογράμμισε η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο πλαίσιο της έκθεσης XENIA, την οποία είχε εγκαινιάσει λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα καλύπτει ουσιαστικά δύο χειμερινές περιόδους, ώστε η ζήτηση να επεκταθεί σε περιοχές της χώρας που ελκύουν τουρισμό σε περιόδους με χαμηλότερη έως σήμερα επισκεψιμότητα. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, με στόχο και τη χωρική και τη χρονική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας, ενώ, παράλληλα, παρέχουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα» σημείωσε η κυρία Κεφαλογιάννη. Εστιάζοντας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η υπουργός χαρακτήρισε δεδομένη τη νομοθέτηση πλαισίου κανόνων ελέγχου και φορολόγησης. «Στοχεύει στη θέσπιση κανόνων ώστε οι βραχυχρόνιες μισθώσεις να μη λειτουργούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό με την ξενοδοχία. Θέλουμε βεβαίως το τμήμα αυτό της αγοράς, να λειτουργεί συμπληρωματικά με την ξενοδοχία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι θεσμοθετείται ένα πλαίσιο ελέγχου, το οποίο με προτάσεις μας θεωρούμε ότι θα επεκταθεί και σε επίπεδο οριοθέτησης ελάχιστων λειτουργικών και τεχνικών προδιαγραφών. Ηδη προωθείται η αναλογική εφαρμογή και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις των τελών που υφίστανται τα ξενοδοχεία» επεσήμανε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Προανήγγειλε επίσης την ένταξη σε προγράμματα ενισχύσεων και επιδοτήσεων (όπως, π.χ., για ενεργειακή αναβάθμιση) και των ξενοδοχείων χαμηλών κατηγοριών, που μέχρι τώρα εξαιρούνται, ενώ αναφέρθηκε στο όραμα, στους στόχους και στις δράσεις για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει: α) την προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών, με παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα και πέραν των μηνών τουριστικής αιχμής, β) τη διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με ποικίλες δραστηριότητες όπως ο ορεινός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας και γ) την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να ακολουθήσουν τη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και τη φήμη της Ελλάδας ως παγκόσμιου τουριστικού brand. Η κυρία Κεφαλογιάννη προσέθεσε πως θα συνεχιστούν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, με διαβούλευση και με τη συνεργασία του συνόλου των φορέων τουρισμού.